第9回YNU日本語スピーチ大会参加者募集のお知らせ

9th YNU Japanese Speech Contest Call for Contestants

ふりがなつき(furigana version)はこちら

参加申し込みはこちらから Application Form (Google Form)

1.スピーチ大会概要/About the contest

日時(Date & Time): 2019年12月17日(火)12:30〜14:30
場所(Location): 図書館メディアホール(Media Hall @ Main Library)
賞(Award): 最優秀賞・読売新聞社賞・優秀賞・奨励賞他

2.テーマ/Theme

「忘れられない瞬間」
Unforgettable moment
*日本語のクラスで作成したスピーチ原稿では応募できません。
You may not use your speech draft that is written for the Japanese class assignment.
*必ず自分のスピーチのタイトルを考えてください。
You must create your own title.

3.応募資格/Eligibility

横浜国立大学に在籍する留学生
YNU International students

4.出場カテゴリー/Speech Contest Categories

初中級の部(Beginning〜Intermediate level)
     日本語初中級者/横浜国立大学日本語コースJ100〜J300レベル
     Beginning〜Intermediate level/YNU Japanese Language Course:J100〜J300
     *スピーチは一人3分以内、スライド(PowerPoint)は4枚まで
     The speech must be within 3 minutes. You may use up to 4 PowerPoint slides.
中上級の部(Intermediate〜Advanced level)
     日本語中上級者/横浜国立大学日本語コースJ400以上のレベル
     Intermediate〜Advanced level/YNU Japanese Language Course:J400 or higher
     *スピーチは一人4分以内、スライド(PowerPoint)は6枚まで
     The speech must be within 4 minutes. You may use up to 6 PowerPoint slides.

5.応募方法/Application Procedures

締め切り(deadline):10月24日(木)17時 October 24th, 17:00

① こちらのGoogle formに必要な事項を記入し、応募してください。
Fill in the following Google form and submit your application.

② 「タイトル」および「スピーチの要旨」で書類選考を行います。
Your speech title and summary of the speech will be used for the 1st screening.

③ 一次選考の結果は10月28日(月)までにメールでお知らせします。
Notification of the first screening result will be sent by October 28th.

④ スピーチの第一稿(first draft)を11月17日(日)までに提出してください。
Submit your first draft by November 17th.

2018年のスピーチの原稿・動画はこちらで見ることができます。
You may check out the speech drafts and movies from the 2018 YNU Japanese Speech Contest here.

6.問い合わせ先/Inquiry

国際教育センター日本語教育部
International Student Center Division of Japanese Language Education
Email:ynu-nihongo(アットマークを記入して下さい)ynu.ac.jp